... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 8 Μαΐου


1911 Ένας από τους σημαντικότερους Αμερικανούς μουσικούς και τραγουδοποιούς της delta blues, ο Robert Johnson(1911-1938) γεννήθηκε στο Hazlehurst του Μισισίπι. Πολλοί θεωρούν μέχρι και σήμερα πως "αυτός ήταν η blues". ΟEric Clapton τον είχε χαρακτηρίσει σαν τον μεγαλύτερο τραγουδιστή της blues. Το 1986 το όνομα του γράφτηκε στοRock and Roll Hall of Fame. Δημοφιλή τραγούδια του: "Come On In My Kitchen", "Love in Vain", "From Four Until Late", "Cross Road Blues" κ.α. 

1940 Ο Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός της country Rick Nelson (Eric Hilliard Nelson 1940-1985) γεννήθηκε στο Τίνεκ του Νιου Τζέρσεϊ. Από το 1957 έως το 1973 είχε δέκα top-ten hits στο Billboard. Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame τον Ιανουάριο του 1987. Δημοφιλή τραγούδια του: "Believe What You Say", "Hello Mary Lou", "Travelin' Man", "Poor Little Fool" κ.α.

1970 Κυκλοφορεί το τελευταίο στούντιο άλμπουμ των The Beatles με τίτλο "Let it Be". Το άλμπουμ κυκλοφόρησε λίγο μετά την διάλυση του συγκροτήματος από την Apple Records. Οι ηχογραφήσεις άρχισαν το Φεβρουάριο του 1968 και ολοκληρώθηκαν στις αρχές του Απρίλη το 1970. Αρχικά το άλμπουμ ήταν να κυκλοφορήσει στα μέσα του 1969 με τον τίτλο "Get Back" αλλά το συγκρότημα δεν ήταν ευχαριστημένο από τις μίξεις του Glyn Johns. Ξαναδουλεύτηκε από τον Phil Spector μέσα στο 1970. Περιείχε δημοφιλή τραγούδια όπως τα "Don't Let Me Down", "Get Back", "Let It Be", "The Long and Winding Road" κ.α. Το άλμπουμ χρησιμοποιήθηκε επίσης σαν soundtrack της ομώνυμης ταινίας. Έφτασε στην κορυφή των Αμερικάνικων και Βρετανικών charts αλλά ο μουσικός τύπος το δέχτηκε με ανάμικτα συναισθήματα.

1971 Οι The Rolling Stones και το άλμπουμ τους "Sticky Fingers" βρίσκονται στην πρώτη θέση των Βρετανικών Albums Chart. Θα παραμείνουν στην κορυφή για τέσσερις εβδομάδες. Είναι το ένατο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και κυκλοφόρησε στις 23 Απριλίου του 1971. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Brown Sugar", "Wild Horses", "Sister Morphine" κ.α.

1974 Μια από τις πιο σημαντικές μουσικές προσωπικότητες της Βρετανικής rock την δεκαετία του '60, ο Graham Bond(Graham John Clifton Bond 1937-1974) αυτοκτόνησε σε ηλικία 36 ετών πέφτοντας στις γραμμές του μετρό στο σταθμό του Finsbury Park στο Λονδίνο. Αποκαλείται και "the Father of the English Rhythm & Blues". Θεωρείται ο πρώτος Βρετανός μουσικός που χρησιμοποίησε όργανο Hammond. Είναι επίσης ο πρώτος μουσικός που "σύστησε" στην rock το μουσικό όργανο Mellotron. Υπήρξε μέλος των συγκροτημάτων Don Rendell QuintetThe Graham Bond Organisation κ.α.