... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 7 Μαΐου


1961 Ο Ουαλός μουσικός, τραγουδοποιός και κιθαρίστας του heavy metal 
συγκροτήματος Motörhead από το 1984,Phil Campbell (Philip Anthony Campbell) γεννήθηκε στο Pontypridd της Ουαλίας. Το 1979 σχημάτισε το γκρουπPersian Risk και πέντε χρόνια αργότερα, μετά την αποχώρηση του Brian Robertson από τους Motörhead, ενσωματώθηκε στο σχήμα.


1966 Οι The Mamas & the Papas βρίσκονται στην κορυφή του Billboard Hot 100 με το τραγούδι "Monday, Monday". Είναι μέρος του πρώτου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο "If You Can Believe Your Eyes and Ears" και το μόνο No 1 που είχαν ποτέ στα Αμερικάνικα singles chart. Το Μάρτιο του 1967 στην ένατη τελετή απονομής τωνGrammy Awards, για το τραγούδι αυτό θα κερδίζουν το βραβείο "Best Contemporary (R&R) Group Performance, Vocal Or Instrumental".
1968 Η Aretha Franklin ηχογραφεί ζωντανά στο Παρίσι το άλμπουμ της "Aretha In Paris". Περιείχε δεύτερες εκτελέσεις τραγουδιών όπως τα "(I Can't Get No) Satisfaction" (Mick Jagger, Keith Richards) αλλά και τις μεγάλες της επιτυχίες όπως "Respect" (Otis Redding) και "Chain Of Fools" (Don Covay).

1971 Οι The Rolling Stones κυκλοφορούν στην Αμερική, έντεκα ημέρες νωρίτερα από τη Μεγάλη Βρετανία, το τραγούδι "Brown Sugar". Είναι το τραγούδι που άνοιξε το άλμπουμ τους "Sticky Fingers", το οποίο κυκλοφόρησε στις 23 Απριλίου του 1971.

1977 Στην πρώτη θέση του Billboard Hot 100 βρίσκεται το τραγούδι των The Eagles, "Hotel California". Κυκλοφόρησε σαν single το Φεβρουάριο του 1977 και είναι μέρος του ομότιτλου πέμπτου στούντιο άλμπουμ τους, το οποίο κυκλοφόρησε δύο μήνες περίπου νωρίτερα. Το Φεβρουάριο του 1978 στην 20η τελετή απονομής των Grammy Awards θα τους χαρίσει το βραβείο "Record of the Year".