... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Oι Riverside Live τον Ιούνιο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη


Σάββατο 1 Ιουνίου @ Eightball (Θεσσαλονίκη)
Opening Acts: Rex Mundi


Κυριακή 2 Ιουνίου @ Gagarin205 (Αθήνα)
Opening Acts: Playgrounded


Ένας κοινός θαυμασμός για τον new-prog ήχο και μερικοί (απροσδόκητα πετυχημένοι) φιλικοί μουσικοί αυτοσχεδιασμοί έγιναν η αφορμή για την δημιουργία ενός από τα σημαντικότερα σχήματα του νέου προοδευτικού ήχου: οι Πολωνοί Riverside, το νεότερο μεγάλο σχήμα του progressive rock/metal ήχου, παρουσιάζουν εδώ και 10 χρόνια την δική τους εκδοχή πάνω στον alt/prog metal ήχο, μια μουσική συνταγή τόσο πετυχημένη που κατάφερε να δώσει μια ανανεωτική πνοή ζωής στο ιδίωμα, κερδίζοντας μονομιάς τον θαυμασμό κριτικών και κοινού.

Η βαθιά μουσική αίσθηση και το μοναδικό τους ταλέντο ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή, όταν σαν μια νεοσύστατη ομάδα ταλαντούχων μουσικών αποφάσισαν να αναζητήσουν την καλλιτεχνική έκφρασή τους έξω από το metal σύμπαν. Η αγάπη για τον new-prog ήχο των 80’s, ο βαθύς σεβασμός για τον ήχο τωνPink Floyd αλλά και τα μοντέρνα διδάγματα των Porcupine Tree και Opeth πότισαν τον μουσικό τους χαρακτήρα με τις ιδιαίτερες ιδιότητές τους. Το αποτέλεσμα είναι ένας φανταστικός και ανανεωτικός ήχος: από τις progressive metal πινελιές των πρώιμων δίσκων τους μέχρι τις 70s παρεμβολές από τις νεότερες δουλειές τους, όλα ερμηνεύονται και συντίθενται με μέτρο και γνώση. Οι περίτεχνες αλλά απλές μελωδίες, τα ξεσηκωτικά metal oriented riffs και η διακριτική αλλά πλούσια ατμόσφαιρα των κομματιών τους κάνουν τον πλούσιο ήχο τους τόσο ευφυή, όσο και άμεσο.

Με τον τελευταίο τους δίσκο “Shrine of New Generation Slaves” να επισφραγίζει μια σπουδαία μουσική πορεία ως η καλύτερη δισκογραφική στιγμή τους, οι μοναδικοί Riverside έρχονται στην Ελλάδα για δύο εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα (1 και 2 Ιουνίου αντίστοιχα), έτοιμοι να βρεθούν κοντά στους παλιούς αλλά και νέους οπαδούς τους.

Τη συναυλία της Αθήνας, θα προλογίσουν οι prog-rock metalers Playgrounded οι οποίοι δημιουργήθηκαν στην Κρήτη το 2007. Έχουν ανοίξει συναυλίες για τους Rotting Crist, Anathema καθώς και για τον Craig Walker των Archive. Τον περασμένο Νοέμβρη κυκλοφόρησαν το πρώτο full album τους με τίτλο "Athens" του οποίου το master έκανε ο βραβευμένος με Grammy, Ted Jensen (Muse, Dream Theater, Deftones).

Ενώ της Θεσσαλονικης, θα προλογίσουν οι prog-rock metallers Rex Mundi. Οι Rex Mundi δημιουργήθηκαν στην Κατερίνη το 2002 και από το 2004 και έπειτα συνεχίζουν με βάση τη Θεσσαλονίκη. Ο ήχος τους χαρακτηρίζεται σαν aggressive progressive και ύστερα από το ep/demo cd "Balance between madness and hope" του 2007, κυκλοφορεί τον Οκτώβριο του 2010 το album "Perception in design" από την Steel Gallery Records και συμμετοχές από Ευθύμη Καραδήμα (Nightfall), Σάκη Τόλη (Rotting Christ), Alan Averill (Primordial) και Αλέξη Κατσιγιάννη (Wastefall). Στο ενεργητικό τους συναυλίες σε κυριολεκτικά όλες τις άκρες της Ελλάδος και με support εμφανίσεις σε ονόματα όπως Nevermore, Atheist, Cynic, Rotting Christ, Septic Flesh κτλπ.

Το συγκρότημα αποτελείται από τους Jim Θεοδωρόπουλο (κιθάρα), Νίκο Σπυριδάκη (Φωνή), Θεοχάρη Λυρατζάκη (κιθάρα), Πάνο Μπουκλή (μπάσο), Μιχάλη Καραμιχάλη (τύμπανα).




Είσοδος // Πόρτες:
Θεσσαλονίκη: €20 (προπώληση/ταμείο) // 20:30

Αθήνα: €17 (τα πρώτα 100 διαθέσιμα από το Tickethouse) | €20 (προπώληση/ταμείο) // 21:00

Σημεία προπώλησης:
Θεσσαλονίκη: Tickethouse (Μητροπόλεως 102) | Nephilim Metal Store (Πατριαρχου Ιωακειμ 17) | Stereodisc (Aριστοτελους 4) | Lotus Records Store (Σκρα 7)

Αθήνα: Tickethouse (Πανεπιστημίου 42-εντος στοάς, Αθήνα) | Soundeffect Records (Ζαΐμη 30, Εξάρχεια) | Gorilla 11 (Θησέως 11, Μαρούσι) | http://riverside2013-ath.eventbrite.com/