... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Άγαλμα για τον Bon Scott ετοιμάζεται στη γενέτειρά του!


Οι fans των AC/DC ξεκίνησαν μια καμπάνια στο Kickstarter, με σκοπό την δημιουργία ενός μνημείο προς τιμήν του εμβληματικού front man, Bon Scott, στην γενέτειρά του, την πόλη Kirriemuir στη Σκωτία


Εάν καταφέρουν να συγκεντρώσουν τον στόχο των
50.000 δολαρίων, ο διάσημος γλύπτης John McKenna έχει έτοιμο το σχέδιο του αγάλματος.

Ο Ronald Belford Scott, που μετανάστευσε στην Αυστραλία ως παιδί, απεβίωσε τoν Φεβρουάριο του 1980, την περίοδο που η μπάντα του βρισκόταν στο χείλος της παγκόσμιας φήμης. Τα εναπομείναντα μέλη προσέλαβαν τον Brian Johnson ως νέο frontman και κυκλοφόρησαν το album ορόσημο, "Back In Black" αργότερα τον ίδιο χρόνο σαν φόρο τιμής στον Scott.

Παρόλο που άφησε το Kirriemuir στην ηλικία των έξι ετών, η πόλη νοτιοανατολικά της Σκωτίας έχει μείνει περήφανη για τον διάσημο "γιό" της. Μια αναμνηστική πλακέτα ήδη υπάρχει στο Cumberland Close, καθώς ένας δρόμος σε καινούρια κατοικήσιμη περιοχή ονομάστηκε Bon Scott Place και επίσης διεξάγεται μόνιμη έκθεση στο τοπικό μουσείο.


Το κοινοτικό γκρουπ 
DD8 Music, το οποίο κατέχει ένα ετήσιο μνημονικό φεστιβάλ στο Wee Red Toonαπό το 2008, θέλει να τοποθετήσει ένα άγαλμα εκεί και έχουν ήδη συγκεντρώσει 10.000 δολάρια από το ποσό που απαιτείτε.


Ο
 John Crawford, μέλος της επιτροπής, δήλωσε: "Το Kirriemuir ήταν η γενέτειρα ενός μικρού νεαρού ονόματι Ronald, ο οποίος μεγάλωσε για να γίνει ο γνωστότερος front man του κόσμου. Πιστεύουμε ότι ο Bon αξίζει ένα άγαλμα. Έχουμε αναθέσει στον John McKenna να δημιουργήσει ένα άγαλμα φυσικού μεγέθους, το οποίο θα προβάλλει τρία πράγματα: την προσωπικότητά του, την παρουσία του στην σκηνή και τις Σκωτσέζικες ρίζες του. Βασιζόμαστε στους σπουδαιότερους fans του κόσμου να ενωθούν και να κάνουν αυτό το project πραγματικότητα. Θέλουμε αυτό το άγαλμα να είναι από τους fans για τους ίδιους τους fans."


Η καμπάνια στο 
Kickstarter ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα με την tribute μπάντα, Buon Scotchνa αναδημιουργεί το live video των AC/DC το 1975 για το "It's a Long Way to the Top".


Οι επιλογές δωρεάς ξεκινούν από ένα δολάριο και συνολικά υπάρχουν έντεκα επιλογές. Όσοι δώσουν δέκα δολάρια θα λάβουν ένα επίσημο παράσημο και μια κάρτα με το τελικό σχέδιο, όσοι δώσουν 
25 δολάρια θα λάβουν επίσης ένα σιδερότυπο και όσοι δώσουν 100 δολάρια θα λάβουν ένα t-shirt και ένα poster υπογεγραμμένο από τον Mark Evans, μπασίστα των AC/DC την περίοδο ’75-‘77.


Στην κορυφή της κλίμακας υπάρχει η limited-edition ευκαιρία να κατέχουν μια ρεπλίκα του έργου τέχνης και το όνομά τους χαραγμένο στο τελικό έργο, είναι διαθέσιμες 
10 θέσεις με 2.500 δολάρια.


Εάν τα
 50.000 δολάρια συγκεντρωθούν μέχρι τις 5 Ιουνίου, το άγαλμα θα φανερωθεί στο Bon Scott Festival τον επόμενο χρόνο.