... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 2 Μαΐου


1950 Ο Αμερικανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός του rock 
συγκροτήματος ForeignerLou Gramm (Louis Andrew Grammatico) γεννήθηκε στο Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος τις δεκαετίες '70 και '80 και γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα "Cold as Ice", "Hot Blooded", "Urgent", "Waiting for a Girl Like You", "I Want to Know What Love Is" κ.α. Από το 1987 ακολούθησε σόλο καριέρα και είχε αρκετά top 10 τραγούδια μεταξύ αυτών τα "Midnight Blue" και "Just Between You and Me".

1962 Ο Brian Jones βάζει μια αγγελία στην τοπική Βρετανική εφημερίδα Jazz News προσκαλώντας μουσικούς να περάσουν από ακρόαση στην παμπ Bricklayers Arms, για τον σχηματισμό νέου συγκροτήματος. Ο πρώτος που απάντησε ήταν ο πιανίστας Ian Stewart, στην συνέχεια εμφανίστηκε ο Mick Jagger με τον παιδικό του φίλο Keith Richards... και κάπως έτσι ξεκίνησαν οι The Rolling Stones.
1980 Οι Joy Division δίνουν την τελευταία τους συναυλία με τον τραγουδιστή Ian Curtis στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ στη Μεγάλη Βρετανία. Ο Curtis θα αυτοκτονήσει δύο εβδομάδες αργότερα...
1991 Οι Nirvana αρχίζουν τις ηχογραφήσεις του άλμπουμ "Nevermind" στα Sound City Studios της Καλιφόρνια με παραγωγό τον Butch Vig. Θα ηχογραφήσουν για δεκαέξι ημέρες με συνολικό κόστος εξήντα πέντε χιλιάδες δολάρια. Το συγκρότημα είχε ξεκινήσει να δουλεύει μέρος του άλμπουμ ένα χρόνο περίπου νωρίτερα στα Smart Studios του Ουισκόνσιν.
2000 Η μήνυση των Metallica κατά της Napster προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στους θαυμαστές τους, με αποτέλεσμα το συγκρότημα να μπει σε διάλογο στο διαδίκτυο. Οι δικηγόροι των Metallica είχαν προσλάβει μια online εταιρεία συμβούλων για την παρακολούθηση των υπηρεσιών της Napster. Η εταιρεία ανακάλυψε 335.435 επισκέπτες του file-sharing ιστότοπου, οι οποίοι διέθεταν υλικό του συγκροτήματος ελεύθερο στο διαδίκτυο. Οι Metallica τόνισαν στους θαυμαστές τους πως παρά την συλλογή των ονομάτων, η μάχη δεν είναι απέναντι σε αυτούς αλλά κατά της Napster.