... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 1 Μαΐου


1930 Ο Αμερικανός μουσικός της φυσαρμόνικας Little Walter (Marion Walter Jacobs 1930-1968) γεννήθηκε στο Μάρκσβιλ της Λουιζιάνα. Θεωρείται από τους πιο σημαντικούς μεταπολεμικούς μουσικούς της blues. Είναι ο μόνος καλλιτέχνης που το όνομά του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame για την μεγάλη δεξιοτεχνία του στη φυσαρμόνικα. 
Λόγω της μοναδικής τεχνικής του, αρκετοί τον συγκρίνουν με μεγάλες μουσικές προσωπικότητες όπως τους Charlie Parker και Jimi Hendrix. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Muddy WatersKoko TaylorBo Diddleyκ.α. Το 1948 ενσωματώθηκε στην μπάντα του Muddy Waters και συμμετείχε στις κλασικές ηχογραφήσεις του. Το 1952 δημιούργησε την δικιά του μπάντα και η πρώτη ηχογράφηση, το τραγούδι "Juke", έγινε η πρώτη του μεγάλη επιτυχία, φτάνοντας την κορυφή του Billboard R&B Charts. Άλλες επιτυχίες του τα τραγούδια "Roller Coaster" και "Sad Hours".
1969 Ο Jimi Hendrix συλλαμβάνεται στο αεροδρόμιο του Τορόντο στον Καναδά, για κατοχή ναρκωτικών. Αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ύψους δέκα χιλιάδων δολαρίων.

1975 Οι The Rolling Stones ανακοινώνουν στους δημοσιογράφους την επερχόμενη περιοδεία τους στην Αμερική, παίζοντας το τραγούδι "Brown Sugar" πάνω σε ένα λεωφορείο, το οποίο διέσχιζε την Πέμπτη Λεωφόρο του Μανχάταν της Νέας Υόρκης.

1980 Η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής απαγορεύει την ραδιοφωνική μετάδοση του τραγουδιού των Pink Floyd, "Another Brick In The Wall", όταν διαπιστώνει πως έχει γίνει το τραγούδι-ύμνος των νεαρών έγχρωμων μαθητών που διαμαρτύρονται για την ελλειπή παιδεία.

2005 Οι Coldplay γίνονται το πρώτο Βρετανικό συγκρότημα που κάνει ντεμπούτο στα δέκα πρώτα singles τουBillboard μετά τους The Beatles με το τραγούδι "Hey Jude" το 1968. Οι Coldplay βρίσκονται στην όγδοη θέση τουBillboard Hot 100 με το τραγούδι "Speed of Sound" από το τρίτο τους στούντιο άλμπουμ "X&Y".