... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 14 Μαΐου


1952 Ο τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός David Byrne γεννήθηκε στο Νταμπάρτον της Σκωτίας. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος Talking Heads από το 1975 έως και το 1991. Δημοφιλή τραγούδια τους τα "Burning Down the House", "Psycho Killer", "Once in a Lifetime" κ.α. Το 2002 το όνομα του μαζί με των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος Talking Heads γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Κέρδισε βραβείο Όσκαρ το 2004 για την μουσική στην ταινία "The Last Emperor", την οποία έγραψε σε συνεργασία με τους Ryuichi Sakamoto και Cong Su. Για τα προσωπικά του άλμπουμ συνεργάστηκε στενά με τον παραγωγό Brian Eno

1973 Στην πρώτη θέση του Billboard 200 βρίσκονται οι Led Zeppelin με το άλμπουμ "Houses of The Holy". Είναι το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και κυκλοφόρησε στις 28 Μαρτίου του 1973. Το 1974 θα κερδίσει το βραβείο Grammy "Best Recording Package". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "The Song Remains the Same", "D'yer Mak'er", "No Quarter" κ.α.

1976 Κυκλοφορεί το πρώτο παγκόσμιας κυκλοφορίας στούντιο άλμπουμ του hard rock συγκροτήματος AC/DC, με τίτλο "High Voltage". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "It's a Long Way to the Top (If You Wanna Rock n' Roll)", "T.N.T.", "High Voltage" κ.α. Αν και δέχτηκε άσχημες κριτικές από τα ΜΜΕ της εποχής, μόνο στην Αμερική πούλησε πάνω από τρία εκατομμύρια αντίτυπα.


1976
 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Keith Relf (Keith William Relf 1943-1976) απεβίωσε σε ηλικία 33 ετών στο σπίτι του στο Λονδίνο όταν χτυπήθηκε από ρεύμα που διέρρευσε από την αγείωτη κιθάρα του. Υπήρξε βασικός τραγουδιστής του rock συγκροτήματος The Yardbirds. Γνώρισαν επιτυχία με τραγούδια όπως τα "For Your Love", "Over, Under, Sideways, Down" και "Heart Full of Soul". Το 1992 το όνομα του μαζί με των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος Yardbirds, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame.

1998
 Ο Αμερικανός τραγουδιστής της jazz και ηθοποιός Frank Sinatra (Francis Albert Sinatra 1915-1998) απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες της Καλιφόρνια από καρδιακή προσβολή. Το 1953 για το ρόλο του στην ταινία "From Here to Eternity" κέρδισε βραβείο Όσκαρ και το 1965 βραβεύτηκε με το βραβείο Grammy"Lifetime Achievement" για την προσφορά του στη μουσική και τον κινηματογράφο. Τραγούδησε μεγάλες επιτυχίες όπως τα "Strangers in the Night", "My Way", "I've Got You Under My Skin" κ.α.