... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 13 Μαΐου

1950 Ο μεγάλος Αμερικανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός της R&B/soul Stevie Wonder (Stevland Hardaway Judkins) γεννήθηκε στο Σαγκινόου του Μίσιγκαν. Ο Wonder γεννήθηκε τυφλός. Άρχισε να ασχολείται με την μουσική από πολύ μικρή ηλικία και υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο με δισκογραφική εταιρεία στην ηλικία των έντεκα.
Θεωρείται από τις διακεκριμένες προσωπικότητες στην ιστορία της μουσικής. Έχει πάνω από τριάντα τραγούδια-επιτυχίες και έχει κερδίσει συνολικά εικοσιδύο βραβεία Grammy, τα περισσότερα που έχει κερδίζει μέχρι σήμερα σόλο καλλιτέχνης. Το 1983 το όνομα του γράφτηκε στο Songwriters Hall of Fame και το 1989 στο Rock and Roll Hall of Fame. Το 2009 τιμήθηκε από τα Ηνωμένα Έθνη με τον τίτλο "Messenger of Peace". Μεγάλες του επιτυχίες τα τραγούδια: "Signed, Sealed, Delivered I'm Yours", "Superstition", "You Are the Sunshine of My Life", "Higher Ground", "I Just Called to Say I Love You", "Part-Time Lover" κ.α.

1966 Κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία από την Decca Records και τους The Rolling Stones το single "Paint It Black". Το τραγούδι είναι μέρος του τέταρτου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος με τίτλο "Aftermath". Είναι μια δημιουργία των Mick Jagger και Keith Richards. Το χαρακτηριστικό riff στην εισαγωγή του τραγουδιού ανήκει στον κιθαρίστα Brian Jones. Θα ανέβει μέχρι την πρώτη θέση των Βρετανικών και Αμερικάνικων charts.


1970 Η ταινία-ντοκιμαντέρ των The Beatles με τίτλο "Let It Be" κάνει πρεμιέρα σε κινηματογράφο της  Νέας Υόρκης. Γυρίστηκε το 1969 κατά την διάρκεια των προβών και των ηχογραφήσεων των σκαθαριών για το ομώνυμο άλμπουμ. Εκτός από τραγούδια του συγκροτήματος, στην ταινία ακούγονται και τραγούδια όπως τα "Bésame Mucho", "Shake Rattle and Roll" κ.α. Κέρδισε δύο σημαντικά βραβεία, ένα Όσκαρ και το Grammy "Original Song Score".

1983 Το Βρετανικό συγκρότημα The Smiths κυκλοφορεί το πρώτο τους single με τίτλο "Hand in Glove". Είναι μια δημιουργία του τραγουδιστή Morrissey και του κιθαρίστα Johnny Marr.

1993 Οι Red Hot Chili Peppers, Bette Midler και Barry White δανείζουν τις φωνές τους στο εικοστό δεύτερο και τελευταίο επεισόδιο του τέταρτου κύκλου της τηλεοπτικής σειράς κινουμένων σχεδίων The Simpsons με τίτλο "Krusty Gets Kancelled".