... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 27 Απριλίου


1947 Ο Ουαλός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μέλος του rock συγκροτήματος BadfingerPete Ham (Peter William Ham 1947-1975), γεννήθηκε στο Σουάνσι της Ουαλίας. Μεγάλη του επιτυχία το τραγούδι-μπαλάντα "Without You" που έγραψε με τον μπασίστα Tom Evans.
Ο Paul McCartney, αναφερόμενος στο τραγούδι, το είχε χαρακτηρίσει: "...the killer song of all time".  Έχει τραγουδηθεί από καλλιτέχνες όπως Harry NilssonMariah Carey κ.α.

1964 Οι The Beatles κυκλοφορούν στην Αμερική το single "Love Me Do". Το τραγούδι έγραψε ο Paul McCartney σε ηλικία δεκαέξι ετών και αργότερα το ολοκλήρωσαν παρέα με τον John Lennon. Είχε πρωτοκυκλοφορήσει στη Μεγάλη Βρετανία τον Οκτώβριο του 1962.

1968 Οι Simon & Garfunkel κυκλοφορούν το single "Mrs. Robinson". Το τραγούδι έγραψε ο Paul Simon και είναι μέρος του τέταρτου στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Bookends", το οποίο κυκλοφόρησε στις αρχές του μήνα. Μια λίγο διαφορετική εκδοχή του τραγουδιού κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο στο soundtrack της ταινίας "The Graduate" (1967) με την Anne Bancroft στο ρόλο της Mrs. Robinson και τον Dustin Hoffman στο ρόλο του Benjamin Braddock. Το Μάρτιο του 1969 στην ενδέκατη τελετή απονομής των Grammy Awards το τραγούδι απέσπασε τα βραβείο "Record of the Year" και "Best Contemporary Pop Performance - Vocal Duo or Group". Με την κυκλοφορία του, το τραγούδι έφτασε μέχρι την κορυφή του Billboard.

2003 Ο Iggy Pop ξαναβρίσκεται στην σκηνή με τους The Stooges, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, την τελευταία βραδιά του Coachella Festival στην Καλιφόρνια. Την ίδια ημέρα του φεστιβάλ εμφανίζονται καλλιτέχνες όπως The White StripesBlur κ.α.

2006 Ο κιθαρίστας των The Rolling StonesKeith Richards παθαίνει εγκεφαλική αιμορραγία μετά από πτώση του από φοίνικα όπου είχε σκαρφαλώσει, κατά την διάρκεια των διακοπών του στα νησιά Φίτζι. Θα υποβληθεί σε πετυχημένη εγχείρηση.