... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Eurovision 2013: 6η θέση για Eλλάδα, Koza Mostra, Αγάθωνα και Alcohol is Free! (Video)


Την έκτη θέση, με 152 βαθμούς, κατέλαβε στον Τελικό του 58ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision η ελληνική συμμετοχή με το "Alcohol is Free", που ερμήνευσαν οι Koza Mostra και ο Αγάθωνας Ιακωβίδης, σε μουσική των Στάθη Παχίδη και Ηλία Κόζα και στίχους Ηλία Κόζα.
Την πρώτη θέση κατέκτησε η Δανία με το τραγούδι "Only Teardrops" που ερμήνευσε η Emelie de Forest, ενώ τη δεύτερη θέση κατέλαβε το Αζερμπαϊτζάν και την τρίτη η Ουκρανία.


Η τελετή ήταν λαμπερή και οι 11.500 θεατές που βρέθηκαν στο κλειστό γήπεδο Μάλμε Αρένα, απόλαυσαν τις 26 συμμετοχές που πήραν μέρος στον διαγωνισμό.



Η νικήτρια χώρα (Δανία) δεν αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη καθώς από την αρχή φερόταν μεταξύ των μεγάλων φαβορί των γραφείων στοιχημάτων και των ειδικών. «Πίστευα στο τραγούδι, αλλά αυτό που είναι συναρπαστικό με τη Eurovision είναι ότι κανένας δεν ξέρει τι θα συμβεί», δήλωσε η Έμελι ντε Φόρεστ (Φετινή εκπρόσωπος της Δανίας) στους δημοσιογράφους στο τέλος του διαγωνισμού τη νύκτα του Σαββάτου προς την Κυριακή.


Ο δεύτερος νικητής του διαγωνισμού, ο Αζέρος Φαρίντ Μαμάντοφ, ερμήνευσε το «Hold me» και τις κινήσεις του επαναλάμβανε ένας χορευτής κλεισμένος μέσα σ' ένα γυάλινο κουτί.


Η ουκρανική ερμηνεία ήταν ένα από τα δυνατά σημεία της βραδιάς: η τραγουδίστρια Ζλάτα Όγκνεβιτς μεταφέρθηκε στη σκηνή από ένα γίγαντα 2,34 μέτρων, που συμβόλιζε την εσωτερική δύναμή της.


Τα πρώτα αποτελέσματα ήταν πολύ ευνοϊκά για την Ελλάδα. Με το «Alcohol Is Free», οι Koza Mostra και ο Αγάθων Ιακωβίδης περιέγραψαν τα βάσανα της χώρας τους που πλήττεται από την οικονομική κρίση. Το τραγούδι της ελληνικής συμμετοχής ψηφίστηκε από 26 χώρες σε σύνολο 39 (Κύπρος, Σαν Μαρίνο, Αλβανία, Ολλανδία, Αυστρία, Αγγλία, Ισραήλ, Ουγγαρία, Ρουμανία, Αζερμπαϊτζάν, Νορβηγία, Αρμενία, Ιταλία, Φινλανδία, Λευκορωσία, Λετονία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Ρωσία, Μάλτα, Γερμανία, Δανία, Μαυροβούνιο, Π.Γ.Δ.Μ, Κροατία, Ελβετία) κι έλαβε 152 ψήφους. Η χώρα μας έδωσε στο Αζερμπαϊτζάν τους 12 βαθμούς.


Αυτός ο 58ος διαγωνισμός της Eurovision έκανε επίσης φανερή την υποστήριξή του προς το γκέι κοινό του. 
Σ' ένα χορευτικό ιντερμέδιο που αναπαριστούσε ένα γάμο, δύο χορευτές φιλήθηκαν, ενώ η εκπρόσωπος της Φινλανδίας Κρίστα Ζίγκφριντς φίλησε μία από τις χορεύτριές της στο τέλος του τραγουδιού της «Marry Me», που θεωρείται ύμνος στο γάμο μεταξύ προσώπων του ίδιου φύλου. Αυτά τα δύο φιλιά εξηγούν ίσως την απόφαση της δημόσιας τουρκικής τηλεόρασης TRT να μην αναμεταδώσει το διαγωνισμό, παρόλο που επισήμως η Τουρκία εξήγησε την απόφασή της επικαλούμενη τη χαμηλή θεαματικότητα.


Πρόκειται για την τρίτη νίκη της Δανίας σ' αυτό το διαγωνισμό, τον οποίο παρακολουθούν κάθε χρόνο περίπου 125 εκατ. τηλεθεατές σ' όλο τον κόσμο. 
Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, χιλιάδες Δανοί συγκεντρώθηκαν μπροστά από το δημαρχείο στο κέντρο της Κοπεγχάγης, για να γιορτάσουν τη νίκη της χώρας τους στη Eurovision κρατώντας σημαίες, πίνοντας μπύρες και χορεύοντας.

Εξαιρετικά υψηλή ήταν και φέτος η τηλεθέαση του χθεσινού Τελικού της Eurovision στη χώρα μας, αφού στην τηλεοπτική του μετάδοση από τη ΝΕΤ συντονίστηκαν τουλάχιστον για ένα λεπτό 5.125.283 τηλεθεατές. Συνολικά, το μέσο μερίδιο τηλεθέασης κυμάνθηκε στο 66,6% και είδαν τη μετάδοση - κατά μέσο όρο - κάθε λεπτό 2.674.640 τηλεθεατές. Στο τελευταίο τέταρτο της μετάδοσης, το μέσο μερίδιο τηλεθέασης άγγιξε ακόμα και το 85,3%. Υψηλή ήταν και η επισκεψιμότητα του διαδικτυακού τόπου της ΕΡΤ, που μετέδιδε - σε πραγματικό χρόνο - μέσω της υπηρεσίας WebTV τον διαγωνισμό για τους Έλληνες σε όλο τον κόσμο.

Η Ανδριάνα Μαγγανιά ανακοίνωσε από την Αθήνα τη βαθμολογία της Ελλάδας, που έδωσε 8 βαθμούς στην Ουκρανία, 10 στη Ρουμανία και 12 στο Αζερμπαϊτζάν. Η ελληνική συμμετοχή έλαβε τους 152 βαθμούς από 26 χώρες: Άγιο Μαρίνο και Κύπρο από 12 βαθμούς, Αλβανία και Ρωσία από 10 βαθμούς, Αρμενία, Μαυροβούνιο, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο από 8 βαθμούς, Αυστρία, Βουλγαρία, Ιταλία και Ρουμανία από 7 βαθμούς, Λευκορωσία, Δανία, Γερμανία από 6 βαθμούς, Κροατία και Νορβηγία από 05 βαθμούς, Αζερμπαϊτζάν, ΠΓΔΜ και Μάλτα από 4 βαθμούς, Βέλγιο, Ισραήλ από 2 βαθμούς, Φινλανδία, Ουγγαρία, Λετονία και Ολλανδία από 1 βαθμό. Τη βραδιά του Τελικού, ανακοινώθηκαν επίσης και τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας (κοινού και επιτροπών) στους δύο Ημιτελικούς. Στον Δεύτερο Ημιτελικό η ελληνική συμμετοχή κατέλαβε την 2η θέση με 121 βαθμούς.

Η κατάταξη στον Τελικό έχει ως ακολούθως:
1. Δανία                   281 βαθμοί
2. Αζερμπαϊτζάν         234 βαθμοί
3. Ουκρανία              214 βαθμοί
4. Νορβηγία              191 βαθμοί
5. Ρωσία                   174 βαθμοί
6. ΕΛΛΑΔΑ              152 βαθμοί
7. Ιταλία                   126 βαθμοί
8. Μάλτα                   120 βαθμοί
9. Ολλανδία              114 βαθμοί
10. Ουγγαρία              84 βαθμοί
11. Μολδαβία              71 βαθμοί
12. Βέλγιο                  71 βαθμοί
13. Ρουμανία               65 βαθμοί
14. Σουηδία                 62 βαθμοί
15. Γεωργία                 50 βαθμοί
16. Λευκορωσία           48 βαθμοί
17. Ισλανδία                47 βαθμοί
18. Αρμενία                 41 βαθμοί
19. Ηνωμένο Βασίλειο    23 βαθμοί
20. Εσθονία                 19 βαθμοί
21. Γερμανία                18 βαθμοί
22. Λιθουανία              17 βαθμοί
23. Γαλλία                   14 βαθμοί
24. Φινλανδία              13 βαθμοί
25. Ισπανία                   8 βαθμοί
26. Ιρλανδία                 5 βαθμοί