... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 9 Μαΐου


1949 Ο Αμερικανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και πιανίστας Billy Joel (William Martin Joel) γεννήθηκε στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης. Γνώρισε επιτυχία πρώτη φορά το 1973 με το τραγούδι "Piano Man". Οι πωλήσεις του παγκοσμίως ξεπερνούν τα εκατόν πενήντα εκατομμύρια αντίτυπα. Έχει κερδίσει πέντε βραβεία Grammy και το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1999. Δημοφιλή τραγούδια του: "Tell Her About It", "Uptown Girl" κ.α. 

1962 Ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός Dave Gahan (David Gahan) γεννήθηκε στο North Weald της Αγγλίας. Είναι ιδρυτικό μέλος του πρωτοπόρου synthpop/alternative-rock συγκροτήματος Depeche Mode. Από την αρχή της δημιουργίας τους οι Depeche Mode δεν σταμάτησαν ποτέ να απασχολούν την μουσική επικαιρότητα με πετυχημένα άλμπουμ. Οι πωλήσεις τους ξεπερνούν τα εκατόν δέκα εκατομμύρια αντίτυπα. Έχουν 48 Νο1 τραγούδια και άλμπουμ στα charts Ευρώπης και Αμερικής. Δημοφιλή τραγούδια του συγκροτήματος: "Just Can't Get Enough", "People Are People", "Stripped", "Strangelove", "Never Let Me Down Again", "Enjoy the Silence", "I Feel You", "Walking in My Shoes", "In Your Room", "Freelove", "Suffer Well", "Wrong", "Heaven" κ.α.

1974 Ο Bruce Springsteen ανοίγει συναυλία της Bonnie Raitt στην Βοστόνη της Μασαχουσέτης. Ένας από τους ανθρώπους που παρακολουθούν την συναυλία είναι και ο μελλοντικός του μάνατζερ Jon Landau, ο οποίος δηλώνει: "Είδα έναν μεγάλο rock 'n' roll τραγουδιστή και το όνομα του είναι Bruce Springsteen".
1979 Ο Αμερικανός jazz τραγουδιστής και στιχουργός Eddie Jefferson (Edgar Jefferson 1918-1979) δολοφονείται σε ηλικία 60 ετών, την ώρα που έφευγε από κεντρικό κλαμπ στο Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν όπου είχε δώσει νωρίτερα παράσταση. Η πιο γνωστή του επιτυχία το τραγούδι "Moody's Mood for Love".

1987 Στην πρώτη θέση του Billboard 200 βρίσκεται το άλμπουμ των U2 με τίτλο "The Joshua Tree". Είναι το πέμπτο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος και κυκλοφόρησε στις 9 Μαρτίου του 1987. Την παραγωγή είχαν επιμεληθεί οιDaniel Lanois και Brian Eno. Το άλμπουμ αφιερώθηκε στον προσωπικό βοηθό του BonoGreg Carroll, ο οποίος σκοτώθηκε σε δυστύχημα με την μοτοσικλέτα του κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων. Το Μάρτιο του 1988, στην 30η τελετή απονομής των Grammy Awards, το άλμπουμ απέσπασε δύο βραβεία τα "Album of the Year" και "Best Rock Performance By a Duo or Group With Vocal". Το άλμπουμ "The Joshua Tree" θεωρείται από τα σπουδαιότερα στην ιστορία της rock μουσικής και είναι ένα από τα best-selling άλμπουμ παγκοσμίως με πωλήσεις που ξεπερνούν τα είκοσι πέντε εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Where the Streets Have No Name", "With or Without You", "I Still Haven't Found What I'm Looking For" κ.α.