... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 5 Μαΐου


1959 Ο τραγουδιστής του Βρετανικού rock συγκροτήματος Echo & the Bunnymen,  Ian McCulloch (Ian Stephen McCulloch) γεννήθηκε στο Λίβερπουλ της Αγγλίας. Σχημάτισε το γκρουπ το 1978 και γνώρισε επιτυχία κυρίως την δεκαετία του '80 με τραγούδια όπως τα "The Killing Moon", "Proud to Fall" κ.α. 

1969 Οι The Beatles κυκλοφορούν στην Αμερική το single "Get Back", εικοσιπέντε ημέρες μετά την κυκλοφορία του στη Μεγάλη Βρετανία. Το τραγούδι θα κυκλοφορήσει μόνο σε single και πολύ αργότερα, λίγο πριν την διάλυση του συγκροτήματος θα συμπεριληφθεί το άλμπουμ "Let It Be" (1970), σε μία εκτέλεση λίγο διαφορετική.

1984 Οι Duran Duran βρίσκονται στην κορυφή των Βρετανικών Singles Chart με το τραγούδι "The Reflex". Είναι ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία του γκρουπ. Επίσης είναι το δεύτερο τραγούδι του συγκροτήματος που φτάνει στο No 1 των Βρετανικών charts, μετά το "Is There Something I Should Know?" το 1983. Το τραγούδι κυκλοφόρησε σαν single στις 16 Απριλίου.

1992 Οι Radiohead κυκλοφορούν το πρώτο τους EP με τίτλο "Drill". Περιέχει τα τραγούδια-ντέμο "Prove Yourself", "Stupid Car", "You" και "Thinking About You" τα οποία ηχογραφήθηκαν στο Courtyard Studio στο Οξφορντσάιρ της Αγγλίας. Το τραγούδι "Prove Yourself" ήταν το πρώτο του συγκροτήματος που ακούστηκε στη Μεγάλη Βρετανία από την συχνότητα του BBC Radio 1.

2006 Οι Red Hot Chili Peppers κυκλοφορούν στην Ευρώπη το ένατο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Stadium Arcadium". Στις ΗΠΑ θα κυκλοφορήσει τέσσερις ημέρες αργότερα. Είναι το τελευταίο άλμπουμ του συγκροτήματος με τον κιθαρίστα John Frusciante. Μόνο την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας του πούλησε στην Αμερική τετρακόσια πενήντα χιλιάδες αντίτυπα και έκανε την εμφάνιση του στο Billboard 200 κατευθείαν στο Νο1. Το Φεβρουάριο του 2007 στην 49η τελετή απονομής των Grammy Awards για την δημιουργική χρονιά 2006, το άλμπουμ θα κερδίσει τα βραβείο "Best Rock Album" και "Best Boxed or Special Limited Edition Package" και το τραγούδι "Dani California" τα βραβεία "Best Rock Performance By A Duo Or Group With Vocal" και "Best Rock Song". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Dani California", "Snow (Hey Oh)", "Desecration Smile", "Hump De Bump", "Tell Me Baby" κ.α.