... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 18 Μαΐου


1911 Ο Αμερικανός πρωτοπόρος της rock 'n' roll Big Joe Turner (Joseph Vernon Turner, Jr. 1911-1985) γεννήθηκε στο Κάνσας Σίτυ του Μιζούρι. Επηρέασε καλλιτέχνες όπως οι Elvis Presley και Little Richard. Είναι γνωστός και ως "the Boss of the Blues". Πολλοί θεωρούν πως χωρίς την παρουσία του δεν θα είχε συμβεί τίποτε στην rock 'n' roll μουσική. Το 1954 σκαρφάλωσε στην κορυφή των Αμερικάνικων Singles Chart με το τραγούδι "Shake, Rattle and Roll". 


1972 Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, οι The Beatles -John LennonPaul McCartney,George Harrison και Ringo Starr- συμφώνησαν να μοιράσουν σε τέσσερα ίσα μέρη την περιουσία που προέκυψε από την συνεργασία τους. Ύστερα από την συμφωνία, αποδεσμεύονται δεκαεπτά εκατομμύρια δολάρια που είχαν παγώσει ύστερα από την δικαστική διαμάχη που είχε αρχίσει μεταξύ τους.

1980 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, μουσικός και ποιητής, μέλος του συγκροτήματος Joy DivisionIan Curtis (Ian Kevin Curtis 1956-1980) αυτοκτονεί δι' απαγχονισμού στο σπίτι των γονιών του στο Μάκλσφιλντ της Αγγλίας, σε ηλικία 23 ετών. Πριν αφαιρέσει την ζωή του είχε παρακολουθήσει την ταινία του Werner Herzog με τίτλο "Stroszek" και είχε ακούσει το άλμπουμ του Iggy Pop "The Idiot". Το πτώμα του ανακάλυψε η γυναίκα του, το επόμενο πρωινό. Ο Curtis έπασχε από επιληψία και την εποχή εκείνη οι κρίσεις ήταν όλο και πιο συχνές. Το 2007 η ζωή του μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη με την ταινία "Control" σε σκηνοθεσία του Anton Corbijn. Το 1976 μαζί με τους Bernard Sumner και Peter Hook δημιούργησαν τους Joy Division. Κυκλοφόρησε μαζί τους δύο άλμπουμ "Unknown Pleasures" (1979) και "Closer" (1980). Δημοφιλή τραγούδια τους: "Transmission", "Shadowplay", "New Dawn Fades", "She's Lost Control", "Isolation", "Love Will Tear Us Apart" κ.α. Αν και η πορεία τους ήταν σύντομη, η επιρροή τους στην εναλλακτική μουσική ήταν μεγάλη. Πολλοί είναι οι καλλιτέχνες και τα συγκροτήματα που έχουν παραδεχτεί κατά καιρούς την επιρροή των Joy Division, όπως InterpolEditorsMobyJohn FruscianteBono κ.α.

1991 Οι R.E.M. και το άλμπουμ τους "Out Of Time" βρίσκονται στην πρώτη θέση του Billboard 200. Είναι το έβδομο στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος, κυκλοφόρησε αρχές Μαρτίου και είναι το άλμπουμ που έκανε τους R.E.M. να αναδειχτούν παγκοσμίως. Το Φεβρουάριο του 1992 στην 34η τελετή απονομής των Grammy Awards το άλμπουμ θα κερδίσει το βραβείο "Best Alternative Music Album" και το τραγούδι "Losing My Religion" τα βραβεία "Best Pop Performance By A Duo Or Group With Vocal" και "Best Music Video - Short Form". Θεωρείται το πιο εμπορικό άλμπουμ του συγκροτήματος και οι πωλήσεις του μέχρι σήμερα ξεπερνούν τα δεκατρία εκατομμύρια αντίτυπα. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Losing My Religion", "Near Wild Heaven", "Shiny Happy People" κ.α.

2009 Οι Manic Street Preachers κυκλοφορούν το ένατο στούντιο άλμπουμ τους με τίτλο "Journal For Plague Lovers". Τα τραγούδια έχουν βασιστεί σε στίχους του κιθαρίστα Richey Edwards, ο οποίος έχει εξαφανιστεί μυστηριωδώς από την 1η Φεβρουαρίου του 1995, χωρίς να έχει βρεθεί έως και σήμερα. Σκαρφάλωσε μέχρι την τρίτη θέση των Βρετανικών Albums Chart. Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Jackie Collins Existential Question Time", "Journal for Plague Lovers" κ.α.