... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 11 Μαΐου


1941 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδιστής και τραγουδοποιός Eric Burdon (Eric Victor Burdon) γεννήθηκε στο Γουόλκερ του Νιούκασλ της Αγγλίας. Είναι δημοφιλής ως ιδρυτικό μέλος και τραγουδιστής του Βρετανικού συγκροτήματος The Animals. Το 1966 μετά την αποχώρηση βασικών μελών της μπάντας, το συγκρότημα μετονομάστηκε σε Eric Burdon & The Animals.
Το 1969 την εποχή που ζει στην Αμερική, δημιουργεί το funk rock γκρουπ War. Το 1983 έγινε μια προσωρινή επανένωση των The Animals, για να ξαναδιαλυθούν το 1984. Από τότε ακολουθεί σόλο καριέρα. Δημοφιλή τραγούδια με τη φωνή του: "The House of the Rising Sun", "Don't Let Me Be Misunderstood", "It's My Life" κ.α.

1963 Το πρώτο στούντιο άλμπουμ των The Beatles με τίτλο "Please Please Me" ανεβαίνει στην πρώτη θέση τωνΒρετανικών Albums Chart. Θα παραμείνει στη κορυφή για τριάντα εβδομάδες! Κυκλοφόρησε στις 22 Μαρτίου του 1963 και έβγαλε επιτυχίες όπως τα "Please Please Me", "Love Me Do", "Twist and Shout" (Phil Medley, Bert Russell).

1970 Το τριπλό live άλμπουμ "Woodstock" κυκλοφορεί στην Αμερική από την Cotillion Records. Περιέχει τραγούδια από το φεστιβάλ του Woodstock που είχε πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 18 Αυγούστου του 1969. Στο άλμπουμ "εμφανίζονται" καλλιτέχνες όπως οι John SebastianJoan BaezCrosby, Stills, Nash & YoungThe WhoJoe Cocker,SantanaJimi Hendrix κ.α.

1981 Ο Τζαμαϊκανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Bob Marley (Robert Nesta Marley 1945-1981) απεβίωσε σε ηλικία 36 ετών από καρκίνο, σε νοσοκομείο του Μαϊάμι της Φλόριντα. Είναι ο άνθρωπος που έκανε την reggae μουσική γνωστή σε ολόκληρο τον πλανήτη. Υπήρξε μέλος του συγκροτήματος The Wailers από το 1964 έως και το 1974. Μετά τη διάλυση τους, συνέχισε ως Bob Marley & The Wailers. Το 1978 του απονεμήθηκε από τον Ο.Η.Ε. το μετάλλιο "Peace Medal of the Third World". Το όνομα του γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame το 1994. Το 2001 βραβεύτηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για τη συνολική του προσφορά στη μουσική. Δημοφιλή τραγούδια του: "I Shot the Sheriff", "No Woman, No Cry", "Could You Be Loved", "Redemption Song" κ.α.
1995 Οι Jimmie VaughanEric ClaptonB.B. KingBuddy Guy και Robert Cray ξαναενώνονται για μια συναυλία-αφιέρωμα στον Stevie Ray Vaughan στο Ώστιν του Τέξας, η γενέτειρα του εκλιπόντα. Και οι πέντε αυτοί καλλιτέχνες είχαν συμμετάσχει στην τελευταία συναυλία του blues κιθαρίστα στις 26 Αυγούστου του 1990, λίγες ώρες πριν το θάνατό του από πτώση ελικοπτέρου.