... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 29 Απριλίου


1899 Ο Αμερικανός συνθέτης και πιανίστας Duke Ellington (Edward Kennedy Ellington 1899-1974) γεννήθηκε στην Ουάσινγκτον. Θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες μουσικές προσωπικότητες του 20ου αιώνα. Συνεργάστηκε με τα σημαντικότερα ονόματα της jazz όπως Louis ArmstrongElla FitzgeraldDizzy Gillespie και Billie Holiday.
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του κέρδισε έντεκα βραβεία Grammy, το 1966 τιμήθηκε με το βραβείο Grammy "Lifetime Achievement" για την συνολική του προσφορά στην μουσική και δεκατρία από τα ηχογραφήματα του τιμήθηκαν με το ειδικό βραβείο Grammy Hall of Fame Award το οποίο δίνεται σε ηχογραφήματα που έχουν συμπληρώσει εικοσιπέντε χρόνια ζωής και έχουν αποτελέσει σταθμό στην εξέλιξη της μουσικής. Το 1971 το όνομα του γράφτηκε στοSongwriters Hall of Fame. Μαζί με την μπάντα του συμμετείχαν στα soundtracks ταινιών όπως "Anatomy of a Murder", "Paris Blues" κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: "Cotton Tail", "It Don’t Mean A Thing (If It Ain’t Got That Swing)", "Take The 'A' Train" κ.α.

1967 Η Aretha Franklin κυκλοφορεί μια από τις μεγάλες της επιτυχίες, το τραγούδι "Respect". Ηχογραφήθηκε το Φεβρουάριο στα Atlantic Studios της Νέας Υόρκης. Το τραγούδι γράφτηκε και πρωτοκυκλοφόρησε από τον τραγουδιστή και τραγουδοποιό Otis Redding τον Αύγουστο του 1965. Ενώ ο Redding έγραψε το τραγούδι σαν την έκκληση ενός άντρα για σεβασμό και αναγνώριση από μια γυναίκα, όταν το ερμήνευσε η Franklin αντιστράφηκε η σημασία του και μετατράπηκε στο σεβασμό και την αναγνώριση που άξιζε μια γυναίκα στην Αμερική του '60. Η ερμηνεία της Aretha Franklin αντιπροσώπευε απόλυτα την σημασία του τραγουδιού το οποίο και έγινε η σημαία του φεμινιστικού κινήματος στην Αμερική και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα τραγούδια στην Rhythm and Bluesμουσική σκηνή. Το Φεβρουάριο του 1968 στην δέκατη τελετή απονομής των Grammy Awards το τραγούδι "Respect" χάρισε στην Aretha Franklin τα βραβεία "Best Rhythm & Blues Recording" και "Best Rhythm & Blues Solo Vocal Performance, Female".

1980 Οι Black Sabbath αρχίζουν περιοδεία έχοντας στην θέση του τραγουδιστή τον Ronnie James Dio. Αντικατέστησε τον Ozzy Osbourne την άνοιξη του 1979.

1993 Ο Βρετανός μουσικός, τραγουδοποιός και παραγωγός ο Mick Ronson (Michael Ronson 1946-1993) απεβίωσε σε ηλικία 46 ετών στο Λονδίνο από καρκίνο του ήπατος. Θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους Βρετανούς κιθαρίστες. Συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως οι Ian HunterLou ReedBob DylanMorrisseyMott the Hoople και David Bowie του οποίου έκανε και τις ενορχηστρώσεις στο άλμπουμ "The Spiders from Mars".

2003 Οι Pearl Jam αγοράζουν στην Μαδαγασκάρη έκταση χιλίων τετρακοσίων στρεμμάτων δάσους, με σκοπό να το προστατέψουν και να "διορθώσουν το κακό" για τους πέντε χιλιάδες επτακόσιους τόνους διοξειδίου του άνθρακα που επιβάρυναν την ατμόσφαιρα κατά την διάρκεια της περιοδείας τους στην Βόρεια Αμερική.