... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν Σήμερα στη Μουσική 21 Απριλίου


1947 Ο Αμερικανός punk-rock τραγουδιστής, τραγουδοποιός και μουσικός Iggy Pop (James Newell Osterberg Jr) γεννήθηκε στο Μούσκεγκον του Μίσιγκαν. Άλλαξε το όνομα του σε Iggy μετά την δημιουργία του πρώτου του γκρουπ που είχε την ονομασία The Iguanas. Από το 1968 έως και το 1975 υπήρξε μέλος του συγκροτήματος The Stooges, οι οποίοι θεωρούνται από τους πρωτοπόρους της punk-rock. Στο διάστημα αυτό, το συγκρότημα κυκλοφόρησε τρία στούντιο άλμπουμ.
Είναι από τους πρώτους τραγουδιστές που επιχείρησαν το stage-dive. Υπήρξε επιρροή για πολλούς καλλιτέχνες όπως οι Joy DivisionNine Inch NailsNick CaveKurt CobainJack White κ.α. Το 2003 ανακοινώθηκε η επανένωση των The Stooges για συναυλίες σε Αμερική και Ευρώπη και το 2007 κυκλοφόρησαν νέο άλμπουμ με τίτλο "The Weirdness". Στις 15 Μαρτίου του 2010 το όνομα του μαζί με των υπόλοιπων μελών του συγκροτήματος The Stooges, γράφτηκε στο Rock and Roll Hall of Fame. Δημοφιλή τραγούδια του: "Lust for Life", "Candy", "The Passenger" κ.α.

1959 Ο Βρετανός τραγουδιστής, τραγουδοποιός, κιθαρίστας και ιδρυτής του Βρετανικού post-punk/new wave συγκροτήματος The CureRobert Smith (Robert James Smith) γεννήθηκε στο Μπλάκπουλ της Αγγλίας. Είναι από τους καλλιτέχνες που βοήθησαν στην γέννηση της gothic rock στις αρχές της δεκαετίας του '80. Μαζί με τους Cureεκτιμάται πως έχει πουλήσει περισσότερα από τριάντα πέντε εκατομμύρια άλμπουμ παγκοσμίως. Δημοφιλή τραγούδια τους: "Boys Don't Cry", "The Lovecats", "In Between Days", "Lovesong" ,"Friday I'm in Love" κ.α.
1969 Η Janis Joplin και οι Kozmic Blues Band δίνουν συναυλία για πρώτη φορά στο Royal Albert Hall του Λονδίνου.


1980
 Ο Pete Townshend των The Who κυκλοφορεί το πρώτο του σόλο άλμπουμ με τίτλο "Empty Glass". Δημοφιλή τραγούδια του άλμπουμ: "Let My Love Open the Door", "Rough Boys" και "A Little Is Enough".


2003
 Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και πιανίστας Nina Simone (Eunice Kathleen Waymon 1933-2003) απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών στο Carry-le-Rouet της Γαλλίας από καρκίνο. Θεωρείται μία από τις μεγάλες γυναικείες προσωπικότητες της jazz, blues και soul και από πολλούς χαρακτηρίστηκε και ως "η Μεγάλη Ιέρεια της Soul". Η ερμηνεία της ήταν από τις πιο χαρακτηριστικές μιας και προσέγγιζε τα τραγούδια με ιδιαίτερο συναισθηματικό βάρος. Πολλοί καλλιτέχνες έχουν δηλώσει κατά καιρούς πως επηρεάστηκαν κατά κάποιο τρόπο από το έργο της, όπως οι John LennonCat StevensPeter GabrielMary J. BligeLauryn HillAlicia Keys κ.α. Ηχογράφησε πάνω από σαράντα άλμπουμ και τη θυμόμαστε από τραγούδια όπως τα "My Baby Just Cares for Me", "Feeling Good", "Sinnerman", "I Put a Spell on You", "Don't Let Me Be Misunderstood" κ.α. Αρκετά από αυτά διασκευάστηκαν ή τραγουδήθηκαν από τους Aretha FranklinJanis JoplinMarilyn MansonDavid BowieThe AnimalsMuse κ.α.