... "Ως την αυγή θα αιμορραγώ, μα αύριο θα σ' έχω αφήσει πίσω"...
...Aν δεν μπορείτε να μας ακούσετε πατήστε στo ONAIR ...http://myradiostream.com/theradiosoul.
.... Και επιστρέψτε ξανά στο blog του Radio Soul http://webradiosoul.blogspot.gr/.

lisening

lisening

Σαν σήμερα στην Μουσική 17 Απριλιού


1940 Ο Βρετανός rock 'n' roll τραγουδιστής Billy Fury (Ronald William Wycherley 1940-1983) γεννήθηκε στο Λίβερπουλ της Αγγλίας. Ήταν δημοφιλής τις δεκαετίες '50 και '60 και συχνά τον αποκαλούσαν "ο Βρετανός Elvis". Τραγούδια του που έγιναν επιτυχίες: "Halfway to Paradise", "Jealousy", "It's Only Make Believe" κ.α. Υπήρξε επιρροή για Βρετανικά συγκροτήματα όπως οι The Beatles και The Rolling Stones.

2011 Ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές και τραγουδοποιούς της Ελληνικής μουσικής σκηνής, ο Νίκος Παπάζογλου (1948-2011) απεβίωσε σε ηλικία 63 ετών στην Θεσσαλονίκη έπειτα από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο. Το 1972 μετά από ένα σύντομο ταξίδι στην Δυτική Γερμανία με το συγκρότημά του Ζηλωτής, επιστρέφει στην Ελλάδα και το 1977 κατεβαίνει στην Αθήνα καλεσμένος του Διονύση Σαββόπουλου για την παράσταση "Αχαρνής". Το 1978 σε συνεργασία με τους Νίκο Ξυδάκη και Μανώλη Ρασούλη, κυκλοφορεί το άλμπουμ "Η Εκδίκηση της Γυφτιάς" και ανατρέπει την -μέχρι τότε- μουσική τάξη πραγμάτων. Η επιτυχία του κορυφώνεται τα επόμενα χρόνια με άλμπουμ όπως τα "Δήθεν", "Μέσω νεφών", "Σύνεργα" κ.α. Ο Παπάζογλου θεωρείται ο "πατέρας" της Σχολής Θεσσαλονίκης και επηρέασε καλλιτέχνες όπως Ορφέα Περίδη, Σωκράτη Μάλαμα, Θανάση Παπακωνσταντίνου, Μελίνα Κανά κ.α. Δημοφιλή τραγούδια του: "Στην ρωγμή του χρόνου", "Υδροχόος", "Πότε Βούδας πότε Κούδας", "Κανείς εδώ δεν τραγουδά", "Αύγουστος" κ.α.

1960 Στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ που πραγματοποιείται στο Santa Monica Civic Auditorium της Καλιφόρνια, ο Μάνος Χατζιδάκις κερδίζει το βραβείο "Best Song" για το τραγούδι "Never on Sunday" της ομώνυμης ταινίας του Jules Dassin με ερμηνεύτρια την Μελίνα Μερκούρη.

1970 Ο Paul McCartney κυκλοφορεί στη Μεγάλη Βρετανία το πρώτο του σόλο στούντιο άλμπουμ με τίτλο "McCartney". Το άλμπουμ κυκλοφορεί δέκα ημέρες μετά την επίσημη απόφαση του να αφήσει τους The Beatles και ένα μήνα περίπου πριν την κυκλοφορία του τελευταίου στούντιο άλμπουμ του συγκροτήματος "Let It Be". Για την πρώτη του προσωπική προσπάθεια, δεν συνεργάστηκε με άλλους μουσικούς μιας και όλα τα όργανα ηχογραφήθηκαν από τον ίδιο τον τραγουδιστή. Οι ηχογραφήσεις του άλμπουμ ξεκίνησαν στα τέλη του 1969 με τον τραγουδιστή σε άσχημη ψυχολογία, λόγω της διάλυσης των "σκαθαριών". Την εποχή που ο McCartney δούλευε το άλμπουμ, ο Phil Spector σε κάποιο άλλο στούντιο τελείωνε τις μίξεις του τελευταίου άλμπουμ των The Beatles, "Let It Be", το οποίο κυκλοφόρησε το Μάιο του 1970. Το άλμπουμ θα φτάσει στην πρώτη θέση του Billboard 200 όπου θα παραμείνει για τρεις εβδομάδες. Στη Μεγάλη Βρετανία δεν θα καταφέρει να πιάσει την κορυφή αλλά θα ανέβει μέχρι την δεύτερη θέση για τρεις εβδομάδες επίσης. Από το άλμπουμ ξεχώρισαν τα τραγούδια: "That Would Be Something", "Every Night", κ.α.

1982 Ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, γνωστός παγκοσμίως ως Vangelis, και το άλμπουμ "Chariots of Fire" βρίσκονται στην κορυφή του Billboard 200. Μέρος του άλμπουμ χρησιμοποιήθηκε ως μουσική επένδυση της ομώνυμης βραβευμένη με Όσκαρ ταινίας και κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 1981.